U slučaju boli popiti tabletu protiv bolova koju inače koristite (Neofen forte, Ketonal, Voltaren) NE Andol ili Aspirin jer produljuju krvarenje.


Danas nemojte ispirati usta. Zubi se moraju prati kao i obično. Sutra, ako nema krvarenja, svaka četiri sata ispirite usnu šupljinu čajem od kadulje/žalfije.


Minimalno krvarenje može se očekivati dva do tri dana poslije zahvata. U slučaju jakog i produljenog krvarenja odmah se javite liječniku. Ako to niste u mogućnosti učiniti, možete si pomoći tako da stavite presavinuti komad sterilne gaze preko mjesta koje krvari. Zagrizite preko toga i držite blago stisnuto oko pola sata. Postupak možete ponoviti više puta.


Oteklina poslije operacije nije neuobičajena pojava i ne predstavlja opasnost. Da biste je spriječili, kožu iznad operiranog mjesta u toku prvih dvanaest sati poslije zahvata hladite ledom u plastičnoj vrećici ili hladnim oblozima u serijama od 20 min. uz pauzu od deset minuta.


Možete jesti uobičajenu hranu. Poželjno je u toku prvog dana jesti tekuću ili kašastu hranu. Treba izbjegavati tople napitke. Ne koristite zrnatu ili sličnu hranu koja se može nakupljati u rani.


Ako ste pušač, ne smijete pušiti 3-4 sata poslije zahvata i dok postoji krvarenje.


Konce skidate sedam dana od dana zahvata, ukoliko bilo što trebate slobodno nam se obratite i ranije.


Vrlo je važno da se nakon ugradnje zubnih implantata osim redovne oralne higijene posjeti stomatolog i napravi kontrola barem dva do tri puta godišnje.

Baš kao i za vaše prirodne zube, morate se brinuti i o čistoći implantata. Plak i bakterije koje se formiraju oko implantata mogu izazvati upalu poznatu kao periimplantitis. Svakodnevno čišćenje svih površina iznad i ispod linije desni vrlo je važno.